Materialen

Het basispakket TNL

Het Basispakket bestaat uit een handleiding, 13 leesdelen en een oefendeel en 3 kopieermappen. Voor bezitters van een basispakket zijn onderdelen, zoals een leesdelenpakket, bij te bestellen. Het basispakket bevat de leesdelenweg.

Het pakket dolle drietjes 1, 2, 3, 4 en 5

Dit pakket bestaat uit de dolle drietjes 1 en 2 (gecombineerd), dolle drietjes 3, 4 en 5, vier kopieermappen en een handleiding. Met dit basispakket in combinatie met de eerste 7 leesdelen van de leesdelenweg kunt u met de leerling de dolle drietjesweg volgen. De dolle drietjesweg is bedoeld voor de zwakkere dyslecticus. Als u hier klikt kunt u materiaal van de dolle drietjes bekijken.

Software

Bij het ontwikkelen van de programma’s is gebruik gemaakt van moderne inzichten en mogelijkheden. De software bij “TNLvoorJou” is webbased.

Leerlingen reageren positief op de programma’s. Het is voor hen ook nog weer een andere (en plezierige) manier om met de leerstof om te gaan.

De Kijk- en Luisterversie

De 13 leesdelen zijn als geluidsbestanden verkrijgbaar op usb-stick. De snelheid van inspreken ligt iets boven de snelheid van de minimum criteria voor de snelheid van teksttoetsen. Voor de latere delen geldt dat wanneer de leerling de verhalen heeft gehoord, hij die beter begrijpt en leuker vindt.

Diploma’s en een nieuw leerlingvolgblad

In de laatste versie van kopieermap 1 zijn twee diploma’s toegevoegd. Op één diploma kunt u aangeven dat een leerling een deel succesvol heeft afgerond en op een andere dat de leerling Toch Nog Leren Lezen? succesvol heeft afgesloten. De leerling krijgt erkenning voor zijn harde werken wat ook gunstig kan werken op zijn motivatie. Verder is het leerlingvolgblad aangepast. De leerling wordt gevraagd per les op twee “thermometers” aan te geven hoe goed hij het vond gaan en hoe leuk of vervelend. De begeleider kan tevens aankruisen of het onvoldoende, voldoende of goed is gegaan met de nauwkeurigheid, snelheid en motivatie.

U kunt de diploma’s gratis downloaden op deze pagina.

U kunt het nieuwe leerlingvolgblad gratis downloaden op deze pagina.